Интервюто ми за подкаста “Неизвестните известни” с Петър Зашев! КТБ, Страсбург, Интерпол и съветското ноу-хау на прокуратурата

С Петър Зашев, преподавател по мениджмънт в Естония и Финландия и автор на подкаста “Неизвестните известни”, си поговорихме за КТБ, за липсата на върховенство на право в България, както и за нуждата от реформи. Разговорът се състоя на 10.07.2022 г. Много от темите, които обсъдихме, станаха актуални малко по-късно – Интерпол анулира и последната Червена бюлетина, издадена от Иван Гешев срещу Цветан Василев като нарушаваща Конституцията и Правилника й, вкл. Всеобщата декларация на правата на човека, и Съдът в Страсбург с пълно единодушие установи две нарушения на чл. 6(1) (справедлив процес) на ЕКПЧ и едно на чл. 1 от Протокол 1 (право на собственост) при отнемането на лиценза на КТБ и последвалото производство пред ВАС.

Специално внимание в разговора отделих на документите, които България укри от Съда в Страсбург, демонстрирайки за пореден път своята недобросъвестност. България се опита и да се позове и на “спечелено” дело срещу Оман във Вашингтон, но подцени факта, че лъжи, които минават пред българското общество, не просто няма как да минат пред Съда в Страсбург, но и служат за още едно доказателство за недобросъвестност.

Разкостихме и връзките на българската прокуратура с руската, които личат и по идентичната злоупотреба със системата на Интерпол, констатирана от самата Интерпол.

За прогнилите български институции, безучастието на ЕК, завладяна от ЕНП, и за парадокса, че само САЩ се интересуват от липсата на върховенство на право в България, поговорихме в Епизод 16: Счупената ни правна система в подкаста “Неизвестните известни”:

В този разговор обсъждаме:

01:00 Какво всъщност се случи с КТБ? Как безсрамно правителството ни лъже Европейската комисия.

28:00 Какво изучава сравнителното право и какво то ни казва за българската правна система?

34:40 Помага ли ни ЕС да променим правната ни система? Ако не, то защо?

54:10 Българската прокуратура си сътрудничи и обменя “опит” с прокуратурата на…Русия?!

59:50 Как всъщност мерим качеството на правната ни система?

1:11:10 Кой организира кражбата на няколко милиарда лева? БАЗНАКАЗАНО! Пред очите ни.


Oще някои постове, свързани с КТБ:

One thought on “Интервюто ми за подкаста “Неизвестните известни” с Петър Зашев! КТБ, Страсбург, Интерпол и съветското ноу-хау на прокуратурата

Comments are closed