Видео пост: Браудър, Магнитски и две “Дифузии”

В моята статия „Как да затриете учен? Прокурорско ръководство по свинщина“, която бе широко отразена в българските медии и прочетена десетки хиляди пъти, обърнах внимание на грубата злоупотреба на българската прокуратура с бюлетините на Интерпол. Освен прословутата „Червена бюлетина“, която прокуратурата използва най-вече за публично линчуване на неудобни хора, българските власти са прибавили и ново попълнение в зловещия си арсенал за политическа репресия – така наречената „Дифузия“.

В желание да отмъстят за жалбата на баща ми Цветан Василев по „Магнитски“, българските власти ми повдигнаха абсурдно обвинение, издадоха ми заповед за задържане за 72 часа, Европейска заповед за арест и „Дифузия“ на Интерпол в един и същи ден – разбира се с процесуални нарушения и с погазване на българското и европейското право. Дифузията, освен това, е издадена за държави, в които трябваше да представям научните си изследвания. Това говори за умишлена злоупотреба поне в два плана само с бюлетината на Интерпол. Първо, бюлетини на Интерпол се издават, когато местоположението на някое лице не е известно – очевидно българската прокуратура е знаела много добре къде съм. Второ, „Дифузиите“ се използват в случай на спешност – застрашаване на националната сигурност, когато има опасност да се извърши повторно престъпление и т.н. Очевидно за българската прокуратура науката застрашава националната сигурност. За лични вендети, те са готови на всичко.

Ако темата Ви вълнува, може да гледате и моето видео “Браудър, Магнитски и две Дифузии”:

Освен това, ако мислите, че е недопустимо да се злоупотребява с право, за да се рекетират български родители, може да разпишете и петицията ми в подкрепа на жалбата по „Магнитски“ тук.