Митове и легенди за КТБ: Радосвета Василева пита Цветан Василев

Имам много въпроси към Цветан Василев, тъй като виждам серия неясноти от зловещото лято на 2014 г. и предхождащи го събития – откога датира конфликтът му с Иво Прокопиев, има ли роля Росен Плевнелиев в погрома над КТБ, има ли сделка между Иво Прокопиев и Делян Пеевски от пролет-лято ’14, прелъстяването на Протестна мрежа и др.

Някои зависимости изскачат ненадейно по-късно, а други се проследяват по-лесно от дистанцията на времето. Същевременно роднинските връзки не означават, че познавам дейността на Цветан Василев в детайли – имаме различни професии и кариери и не сме живели заедно дълги години. Той беше винаги зает и работеше до късно, така че най-често съм се виждала и съм прекарвала време с майка си. Тя, между другото, е водещ професор по икономика с впечатляващ бекграунд – беше и декан на един от най-престижните факултети (ако не и най-престижният) в УНСС. Казвам го неслучайно – в БГ Гугъл може да прочетете само нелепици, грижливо разпространени по неин адрес. Но за това – друг път. Основното за момента е, че имам твърде много въпроси, а след разговора с баща си, установих, че има още сюжетни линии, които могат и трябва да бъдат изследвани.

Цветан Василев отдели време да отговори на питанията ми. Част I от нашия разговор, озаглавен “Митове и легенди за КТБ”, може да гледате по-долу.

Ако предпочитате да четете, резюме на основните теми от Част I може да намерите на личния сайт на Цветан Василев www.vassilev.bg.

Ако се чудите дали въобще да отделяте толкова време, може да гледате трейлъра по-долу.

В резюме – ако някой хвърля кал по някой друг, остава кал по ръцете му. Покрай калните лапи има и отпечатъци.

В Част I обсъждаме следните теми:

  • “държавните” пари и Икономедийните спекулации
  • защо Симеон Дянков бави отговор до ЕК 2,5 години
  • враждата с Иво Прокопиев
  • Борисов 1 и ударите по КТБ
  • ролята на Росен Плевнелиев в атаките срещу КТБ